Συγκόλληση με λέιζερ

Επανάσταση στη συγκόλληση με την τεχνολογία Blue-Infrared Hybrid Laser

Στη διαδικασία κατασκευής των μπαταριών που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρικά οχήματα, τα υλικά χαλκού συγκολλούνται σε υψηλές ταχύτητες χωρίς πιτσιλίσματα, θέτοντας μοναδικές προκλήσεις. Η παραδοσιακή συγκόλληση με υπέρυθρα λέιζερ κοντά στο μήκος κύματος των 1000 nm αντιμετωπίζει προβλήματα όπως χαμηλούς ρυθμούς απορρόφησης ενέργειας και αστάθεια διεργασίας. Για να αντιμετωπιστούν αυτά, αναπτύχθηκε η καινοτόμος τεχνική συγκόλλησης με σύνθετο λέιζερ μπλε-υπέρυθρου, προσφέροντας μια πιο σταθερή και αποτελεσματική εναλλακτική λύση. Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου εμβαθύνει στα πλεονεκτήματα αυτής της προσέγγισης και πώς φέρνει επανάσταση στη συγκόλληση χαλκού για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων.

Προκλήσεις της Υπέρυθρης Συγκόλλησης με Λέιζερ

Η συγκόλληση υψηλής ταχύτητας χαλκού σε μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων συνήθως χρησιμοποιεί λέιζερ υπερύθρων (IR), τα οποία παρουσιάζουν δύο σημαντικά εμπόδια: χαμηλή απορρόφηση ενέργειας και αστάθεια διεργασίας. Καθώς ο χαλκός θερμαίνεται, ο ρυθμός απορρόφησής του για λέιζερ υπερύθρων αυξάνεται, οδηγώντας σε αστάθειες όπως ο σχηματισμός πόρων και το πιτσίλισμα. Επιπλέον, τα λέιζερ υπερύθρων υψηλής ισχύος μπορούν να βλάψουν το ηλεκτροσυγκολλητής λέιζερ λόγω της ανακλώμενης ενέργειας από την επιφάνεια του χαλκού.

Το πλεονέκτημα του μπλε λέιζερ

Ο χαλκός απορροφά το μπλε φως λέιζερ με ρυθμό περίπου 60%, σημαντικά υψηλότερο από το φως IR. Οι αναφορές έχουν δείξει τη σκοπιμότητα χρήσης συγκολλητών λέιζερ μπλε διόδου για την επεξεργασία του χαλκού, επιτυγχάνοντας συγκόλληση υψηλής απόδοσης και υψηλής ποιότητας φύλλων και φύλλων χαλκού. Ωστόσο, τα μπλε λέιζερ έχουν υψηλότερο κόστος από τα λέιζερ κοντινής υπέρυθρης ακτινοβολίας και περιορίζονται σε μέγιστη ισχύ 2000 W.

Πρωτοποριακή διεργασία σύνθετης συγκόλλησης μπλε-υπέρυθρου

Συνδυάζοντας τα δυνατά σημεία και ξεπερνώντας τους περιορισμούς τόσο των μπλε όσο και των υπέρυθρων λέιζερ, ΛΑΣΕΡΧΙΝΑ οι μηχανικοί έχουν προτείνει μια διαδικασία Σύνθετης Συγκόλλησης Μπλε-Υπέρυθρου. Αυτή η προσέγγιση ξεκινά με το μπλε φως λέιζερ για την αποτελεσματική τήξη της επιφάνειας του χαλκού, που ακολουθείται από ένα υπέρυθρο λέιζερ για την εμβάθυνση της δεξαμενής τήγματος. Αυτή η τεχνική έχει μελετηθεί από μηχανικούς μέσα από πειράματα και αριθμητικές προσομοιώσεις, δίνοντας πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα.

Βελτιωμένη απόδοση συγκόλλησης με σύνθετα λέιζερ

Η ανάπτυξη από τη LASERCHINA ενός σύνθετου συστήματος λέιζερ που χρησιμοποιεί ένα μπλε λέιζερ ημιαγωγών για προθέρμανση και ένα λέιζερ ινών μονής λειτουργίας για συγκόλληση έδειξε ότι η προθέρμανση με μπλε φως αυξάνει τον ρυθμό απορρόφησης του χαλκού για το φως λέιζερ ινών, με αποτέλεσμα μεγαλύτερο όγκο τήξης και βελτιωμένη απόδοση συγκόλλησης. Αυτό το σύστημα έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματικό από τη χρήση μόνο ενός λέιζερ ινών απλής λειτουργίας.

Σταθεροποίηση Απορρόφησης Ενέργειας και Απόδοσης

Χρησιμοποιώντας μια ομοαξονική σύνθετη μηχανή συγκόλλησης λέιζερ μπλε-υπέρυθρου, οι μηχανικοί κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τη δεξαμενή τήγματος και τη θερμική μεταφορά μέσα σε αυτήν, η οποία όχι μόνο επηρεάζει τη σταθερότητα της διαδικασίας συγκόλλησης αλλά και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Η απορρόφηση ενέργειας του λέιζερ επηρεάζει σημαντικά αυτούς τους παράγοντες και το μπλε φως έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει και σταθεροποιεί την ενεργειακή απόδοση του υπέρυθρου λέιζερ.

Συμπέρασμα

Η διαδικασία συγκόλλησης σύνθετου λέιζερ μπλε-υπέρυθρου αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στον τομέα της τεχνολογίας συγκόλλησης με λέιζερ, ιδιαίτερα για μέταλλα υψηλής ανακλαστικότητας όπως ο χαλκός που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων. Αντιμετωπίζει τις βασικές προκλήσεις που θέτει η παραδοσιακή συγκόλληση με λέιζερ IR αξιοποιώντας τον υψηλό ρυθμό απορρόφησης του μπλε φωτός. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση, που ερευνήθηκε και δοκιμάστηκε από τους μηχανικούς στο , όχι μόνο βελτιώνει την αποδοτικότητα της συγκόλλησης αλλά επίσης ενισχύει τη σταθερότητα της διαδικασίας, οδηγώντας ενδεχομένως σε ένα νέο πρότυπο στην κατασκευή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων. Καθώς οι τιμές των μηχανών συγκόλλησης με λέιζερ γίνονται πιο ανταγωνιστικές, η υιοθέτηση τέτοιων προηγμένων τεχνικών θα μπορούσε να σημειώσει σημαντική άνοδο, προς όφελος των βιομηχανιών που αναζητούν αποτελεσματικές και αξιόπιστες λύσεις συγκόλλησης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ LASER

Με πάνω από δύο δεκαετίες τεχνογνωσίας στα λέιζερ και μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει μεμονωμένα εξαρτήματα έως ολοκληρωμένα μηχανήματα, είναι ο απόλυτος συνεργάτης σας για την αντιμετώπιση όλων των απαιτήσεων που σχετίζονται με το λέιζερ.

Σχετικές αναρτήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται *