Συγκόλληση με λέιζερ

Επανάσταση στην κατασκευή μπαταριών λιθίου με προηγμένες λύσεις συγκόλλησης με λέιζερ

Επανάσταση στην κατασκευή μπαταριών λιθίου με προηγμένες λύσεις συγκόλλησης με λέιζερ | Laserchina

Στην ταχέως εξελισσόμενη βιομηχανία μπαταριών λιθίου, η διασφάλιση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας των στοιχείων της μπαταρίας είναι πρωταρχικής σημασίας. Ένα κρίσιμο συστατικό σε αυτή τη διαδικασία είναι το καρφί στεγανοποίησης, που χρησιμοποιείται στο τελικό στάδιο συναρμολόγησης τετράγωνων μπαταριών ιόντων λιθίου από κέλυφος αλουμινίου. Μόλις εγχυθεί ο ηλεκτρολύτης, το καρφί στεγανοποίησης πρέπει να συγκολληθεί με λέιζερ για να απομονωθεί ο πυρήνας της μπαταρίας από το εξωτερικό περιβάλλον, διασφαλίζοντας τη σφράγιση και την αξιοπιστία του. Η επίτευξη υψηλής απόδοσης χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα είναι απαραίτητη, με την απόδοση πρώτης διέλευσης της συγκόλλησης των καρφιών σφράγισης που απαιτεί ένα εκπληκτικό 99.5% ή υψηλότερο. Παράγοντες όπως η καθαριότητα στο σημείο της ένεσης και η σταθερότητα του ίδιου του λέιζερ παίζουν σημαντικό ρόλο στην ικανοποίηση αυτών των αυστηρών απαιτήσεων.

Καινοτόμες Συγκόλληση με λέιζερ Τεχνολογία για βελτιωμένη ασφάλεια μπαταρίας

Για να πληρούνται τα υψηλά πρότυπα που απαιτούνται για τη στεγανοποίηση της συγκόλλησης καρφιών, ΛΑΣΕΡΧΙΝΑ, ηγέτης στην παροχή λύσεων λέιζερ, έχει αναπτύξει μια αξιόπιστη λύση συγκόλλησης με λέιζερ προσαρμοσμένη στις αυστηρές απαιτήσεις της κατασκευής μπαταριών ισχύος. Αυτή η προηγμένη τεχνική συγκόλλησης χρησιμοποιεί μια δέσμη λέιζερ υψηλής ενεργειακής πυκνότητας για ακριβείς, αποτελεσματικές εργασίες συγκόλλησης σε μεταλλικά υλικά, σχεδιασμένη ειδικά για τους έξυπνους κατασκευαστικούς τομείς όπως η παραγωγή μπαταριών. Ο ακρογωνιαίος λίθος της λύσης είναι το λέιζερ υψηλής ισχύος QCW (Quasi Continuous Wave), ικανό να παράγει συνεχείς ή παλμικές ακτίνες λέιζερ με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και εξαιρετική ποιότητα δέσμης. Αυτό επιτρέπει γρήγορη και αξιόπιστη συγκόλληση, χάρη στον ακριβή έλεγχο και τα οπτικά συστήματα που εστιάζουν τη δέσμη λέιζερ απευθείας στα καρφιά στεγανοποίησης.

Βελτιστοποίηση της απόδοσης συγκόλλησης με λέιζερ QCW

Το λέιζερ QCW, ο βασικός εξοπλισμός της λύσης συγκόλλησης με λέιζερ, είναι ένα μοντέλο 600/6000W που υπερέχει στην επεξεργασία υλικών με υψηλή σκληρότητα, ανακλαστικότητα ή θερμική αγωγιμότητα. Η ικανότητα παλμικής διαμόρφωσης του επιτυγχάνει υψηλή ακρίβεια και επαναληψιμότητα στον έλεγχο παλμών, καθιστώντας το ανώτερο από τα παραδοσιακά λέιζερ YAG 600W στην ταχύτητα συγκόλλησης και με υψηλότερο ποσοστό φωτοηλεκτρικής μετατροπής. Αυτό το λέιζερ διασφαλίζει ότι η διαδικασία συγκόλλησης του στεγανοποιητικού καρφιού είναι αποτελεσματική, δεν απαιτεί διόρθωση οπτικής διαδρομής, δεν χρησιμοποιεί οπτικά αναλώσιμα και απαιτεί ελάχιστη συντήρηση.

Επανάσταση στην κατασκευή μπαταριών λιθίου με προηγμένες λύσεις συγκόλλησης με λέιζερ | Laserchina

Απόδειξη αριστείας μέσω αυστηρών δοκιμών

Οι μηχανικοί της LASERCHINA πραγματοποίησαν εκτενείς δοκιμές χρησιμοποιώντας πλάκες κάλυψης αλουμινίου και καρφιά αλουμινίου πάχους 1 mm, εξετάζοντας διάφορες παραμέτρους όπως η ταχύτητα λέιζερ, η ενέργεια ενός σημείου, η συχνότητα, το πλάτος παλμού, η μέγιστη ισχύς και η ποσότητα αποεστίασης. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: βάθος συγκόλλησης 0.9 mm, πλάτος συγκόλλησης 1.18 mm, CPK 1.7 και ταχύτητα συγκόλλησης ≥14 mm/s. Αυτές οι δοκιμές επιβεβαίωσαν την ικανότητα της λύσης να παράγει συγκολλήσεις χωρίς εκρήξεις, κοιλώματα, τρύπες ή ρωγμές, επιτυγχάνοντας πλήρεις, χωρίς πορώδες δεξαμενές συγκόλλησης χωρίς επιφανειακές εκρήξεις ή μαύρισμα.

Πλεονεκτήματα της συγκόλλησης με λέιζερ στην κατασκευή μπαταριών

Η λύση συγκόλλησης καρφιών στεγανοποίησης της LASERCHINA προσφέρει ευδιάκριτα πλεονεκτήματα στην κατασκευή μπαταριών, όπως υψηλή ακρίβεια και ευελιξία για τη συγκόλληση πολύπλοκων σχημάτων και προδιαγραφών, καθώς και υψηλή απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας. Ενισχύει σημαντικά την απόδοση παραγωγής σε σύγκριση με την παραδοσιακή συγκόλληση YAG, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας ενώ διπλασιάζετε την απόδοση. Το επίπεδο αυτοματισμού και ευφυΐας της λύσης ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης βιομηχανικής κατασκευής, επιτρέποντας την αυτοματοποιημένη τροφοδοσία, τοποθέτηση και συγκόλληση, βελτιώνοντας περαιτέρω την απόδοση και την ποιότητα του προϊόντος. Με αρθρωτό σχεδιασμό για εύκολη αντικατάσταση και συντήρηση εξαρτημάτων, το σύστημα λειτουργεί χωρίς αναλώσιμα, μειώνοντας το λειτουργικό κόστος.

Συμπέρασμα

Η λύση συγκόλλησης λέιζερ στεγανοποίησης καρφιών που αναπτύχθηκε από αντιπροσωπεύει μια σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία κατασκευής μπαταριών λιθίου. Προσφέροντας υψηλή ακρίβεια, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία, αυτή η λύση όχι μόνο πληροί αλλά και υπερβαίνει τις αυστηρές απαιτήσεις του κλάδου. Η επιτυχημένη εφαρμογή του στην παραγωγή μπαταριών δείχνει τη δυνατότητα για ευρύτερη υιοθέτηση στην αυτοκινητοβιομηχανία, τα ηλεκτρονικά και όχι μόνο, σηματοδοτώντας ένα βήμα μπροστά στην επιδίωξη ασφαλέστερων, πιο αξιόπιστων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ LASER

Με πάνω από δύο δεκαετίες τεχνογνωσίας στα λέιζερ και μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει μεμονωμένα εξαρτήματα έως ολοκληρωμένα μηχανήματα, είναι ο απόλυτος συνεργάτης σας για την αντιμετώπιση όλων των απαιτήσεων που σχετίζονται με το λέιζερ.

Σχετικές αναρτήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται *