Σήμανση λέιζερ, Κοπή λέιζερ

Ο διευρυνόμενος ορίζοντας της τεχνολογίας υπεριώδους λέιζερ στις σύγχρονες βιομηχανίες

Ο διευρυνόμενος ορίζοντας της τεχνολογίας λέιζερ υπεριώδους στις σύγχρονες βιομηχανίες | Laserchina

Καθώς οι ηλεκτρονικές συσκευές γίνονται πιο πανταχού παρούσες και οι εφαρμογές λέιζερ συνεχίζουν να διαφοροποιούνται, η χρήση λέιζερ υπεριώδους (UV) αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Τα λέιζερ υπεριώδους ακτινοβολίας, ιδιαίτερα αυτά με ποιότητα δέσμης 355 nm, προσφέρουν το ευδιάκριτο πλεονέκτημα της ελάχιστης θερμικής παραμόρφωσης όταν χρησιμοποιούνται σε ειδικά υλικά, καθιστώντας τα ιδιαίτερα περιζήτητα σε βιομηχανίες όπως τα PCB (Printed Circuit Board), FPC (Flexible Printed Circuit), ηλεκτρονικά χαρτί, πλαστικά, μεμβράνες, γυαλί και ορισμένα ειδικά μεταλλικά υλικά.

Το κρυφό κόστος της συντήρησης λέιζερ UV: Μια μελέτη περίπτωσης

Ωστόσο, πολλά χρόνια χρήσης αποκάλυψαν ένα ανησυχητικό ζήτημα - τα λέιζερ UV απαιτούν τακτική συντήρηση και ορισμένοι αδίστακτοι πωλητές προτείνουν ακόμη και στους πελάτες να αντικαταστήσουν τα λέιζερ τους εξ ολοκλήρου, συχνά με σημαντικό κόστος. ΛΑΣΕΡΧΙΝΑ Οι μηχανικοί έχουν συναντήσει περιπτώσεις όπου οι πελάτες ξόδεψαν πάνω από εκατό χιλιάδες RMB μέσα σε ένα χρόνο για ένα λέιζερ UV 10 watt και άλλοι που ξόδεψαν δεκάδες χιλιάδες σε δύο χρόνια για συντήρηση μόνο ενός λέιζερ 5 watt μετά την περίοδο εγγύησης.

Η αναγκαιότητα της Συντήρησης UV Laser

Είναι σημαντικό να διαδοθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα λέιζερ UV και τους τεχνικούς περιορισμούς τους, καθώς επί του παρόντος δεν υπάρχει τέλεια λύση στον κλάδο. Εάν τα λέιζερ υπεριώδους ακτινοβολίας είναι απαραίτητα για τις λειτουργίες σας, να είστε προετοιμασμένοι για το αναπόφευκτο κόστος συντήρησης - θυμηθείτε ότι η συντήρηση και όχι η αντικατάσταση είναι το κλειδί.

Κατανόηση της διάρκειας ζωής και της φροντίδας του UV Laser

Οι συσκευές σήμανσης και κοπής λέιζερ UV, που αναπτύχθηκαν με χρήση λέιζερ UV 355 nm, χρησιμοποιούν τεχνολογία τριπλασιασμού συχνότητας ενδοκοιλότητας τρίτης τάξης. Το εστιασμένο σημείο υπεριώδους φωτός των 355 nm είναι εξαιρετικά μικρό, μειώνοντας σημαντικά τη θερμική παραμόρφωση του υλικού και την επίδραση θερμότητας. Τα λέιζερ υπεριώδους ακτινοβολίας έχουν συνήθως μια αποτελεσματική λειτουργική διάρκεια ζωής από 8000 έως 12000 ώρες, που μεταφράζεται σε περίπου 2-3 ​​χρόνια χρήσης - όχι τη θεωρητική αξία των 20000 ωρών που ισχυρίζονται ορισμένοι κατασκευαστές.

Μια ματιά μέσα στην πηγή λέιζερ UV

Η εσωτερική δομή μιας πηγής λέιζερ UV αποκαλύπτει γιατί απαιτείται συντήρηση αντί για άμεση αντικατάσταση. Η τυπική οπτική διαδρομή σχήματος V του λέιζερ με πλευρική άντληση περιλαμβάνει την κοιλότητα λέιζερ, την πηγή φωτός λέιζερ, τη μονάδα κρυστάλλου, τον ακουστικό-οπτικό διακόπτη Q και διάφορους ανακλαστικούς καθρέφτες. Είναι μια περίπλοκη ρύθμιση που δεν απαιτεί ενδελεχή κατανόηση για μη επαγγελματίες.

Η διαδικασία της δημιουργίας δέσμης λέιζερ UV

Ένα κοινό λέιζερ στερεάς κατάστασης με πλευρική άντληση εκπέμπει υπεριώδες φως σε μήκος κύματος 355 nm. Αυτή η διαδικασία ξεκινά με την πηγή φωτός της αντλίας που εκπέμπει φως που απορροφάται από τον κρύσταλλο του λέιζερ, το οποίο στη συνέχεια μετατρέπεται σε φως θεμελιώδους συχνότητας. Αυτό το φως, αφού περάσει μέσα από κρυστάλλους διπλασιασμού συχνότητας, διπλασιάζεται σε συχνότητα. Ένα μείγμα θεμελιώδους φωτός και διπλής συχνότητας μέσω κρυστάλλων συνδυασμού παράγει τελικά το φως λέιζερ UV.

Με την πάροδο του χρόνου, οι επικαλύψεις υψηλής ανακλαστικότητας και υψηλής μετάδοσης στα κομμάτια καθρέφτη και οι περιορισμοί των κρυστάλλων διπλασιασμού και τριπλασιασμού συχνότητας οδηγούν αναπόφευκτα σε σημάνσεις στους καθρέφτες και τους κρυστάλλους, ειδικά κάτω από το μήκος κύματος των 355 nm. Η συνεχής χρήση θα προκαλέσει μείωση της ισχύος λέιζερ.

Η Ακρίβεια της Συντήρησης Laser UV

Δεδομένου ότι τα λέιζερ υπεριώδους ακτινοβολίας συναρμολογούνται σε εξαιρετικά καθαρούς χώρους, η συντήρηση συχνά περιλαμβάνει την αναπροσαρμογή της θέσης των καθρεπτών και των κρυστάλλων για την ανάκτηση επαρκούς ενέργειας υπεριώδους ακτινοβολίας. Αυτή η τεχνική υπηρεσία είναι συνήθως ένα αποδεκτό κόστος για τους πελάτες και δεν απαιτεί απαραίτητα την αντικατάσταση των καθρεπτών και των κρυστάλλων. Ωστόσο, εάν μετά από πολλές υπηρεσίες συντήρησης, έχουν μείνει σημαντικά ίχνη σε αυτά τα εξαρτήματα και δεν μπορεί να βρεθεί κατάλληλη θέση κατά τη διάρκεια των προσαρμογών, μόνο τότε εξετάζεται η αντικατάσταση ανταλλακτικών — αν και είναι πιο δαπανηρή προσπάθεια.

Συμπερασματικές συμβουλές για χρήστες UV Laser

Για να επαναλάβουμε, η κανονική διάρκεια ζωής για μια πηγή λέιζερ UV είναι μεταξύ 8000-12000 ωρών. Η διάρκεια ζωής των 20000 ωρών είναι απλώς ένα θεωρητικό όριο. Είναι σημαντικό για τους χρήστες να κατανοήσουν τις πρακτικές προσδοκίες και τις απαιτήσεις συντήρησης για να αποφύγουν το περιττό κόστος και να εξασφαλίσουν τη μακροζωία του εξοπλισμού λέιζερ τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ LASER

Με πάνω από δύο δεκαετίες τεχνογνωσίας στα λέιζερ και μια ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων που περιλαμβάνει μεμονωμένα εξαρτήματα έως ολοκληρωμένα μηχανήματα, είναι ο απόλυτος συνεργάτης σας για την αντιμετώπιση όλων των απαιτήσεων που σχετίζονται με το λέιζερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται *